Eilen, lauantaina, kokeiltiin ensimmäisen kerran, miten kentällä harjoiteltu rullailmaisu toimii metsässä. Ja toimii! Ei mitään ihmeellistä - ihan kuin olisi tehty näin aina. Käytössä siis irtorulla. Sira tuo rullan tosi nätisti ja näytölle mennään niin että metsä pöllyää. Metsäosuuden päätteeksi otettiin esineruutu. Tehtiin huvin vuoksi kapea ja pitkä - 10x50m ja kolme esinettä. Laitettiin jokaiselle koiralle "vieraat" esineet, Siralla oli jääkiekko, kengän pohjallinen ja lapsen sandaali. Esineet laitettiin niin että sandaali oli n 5m etureunasta, pohjallinen puolivälissä ja kiekko takareunassa. Sandaali tuli heti, pohjallinen sitten ja jääkiekko viimeiseksi. Hiukan pientä juoksentelua, sillä Sira oli viimeisenä esineruudussa ja sinne oli jo pojat pissineet ja leventäneet aluetta. Neitonen tarkisteli nämä. Energiaa ja intoa riittää.

Hakutreenien jälkeen ajettiin Petikkoon ja tehtiin toinen treeni: kävelyteitä, suojateitä, tienreunaa, pyöräilijöitä, mopoja ja autoja jne. Eli treenattiin kaupungissa liikkumista. Sira on loistava: mikään ei häiritse eikä pelota. Suojateiden ylitykset menevät loistavasti ja on mukava huomata, että ihmiset antavat autoillaan loistavasti "tietä", kun koiran kanssa odottaa vilkkaassa paikassa tien ylitystä. Lopuksi tehtiin ekskursio eläintarvikeliikkeeseen eli kävelimme poistomyymälässä muutaman kierroksen. Taas aivan loistava treeni: liikkeessä oli useita muita koiria, mutta Sira ei välitä näistä. Käsky "Älä välitä" toimii hyvin. Sira on itsevarma eikä pelkää mitään, ei edes hiukan liukasta lattiaa. Olin tyytyväinen.

Illalla tapahtui se, mistä Sira ei pidä: pesu. Ensin pestiin ja trimmattiin Svante, joka on menossa näyttelyyn lokakuun lopulla ja sitten samaan syssyyn pestiin malikin. Voi sitä nöyryytettyä, märkää koiraa. Jostain syystä Sira "masentuu" pesemisestä, mutta eipä tätä ole kovin monesti tehtykään... ehkä joka 3. kuukausi. Mutta kun emäntä vetää narupallon esiin, niin masennus häipyy ja malityttönen syttyy taas.

t. Emäntä