"Kun kerran aloitettiin, niin tehdään sitten kunnolla" on malinoisin motto. Ja viime torstaina mentiin sitten Lohjalle BH-kokeeseen eli ensimmäiseen kokeeseen, joka vaaditaan, jotta pääsee niihin oikeisiin palveluskoirakisoihin. Käyttäytymiskoe. Ei ole meikäläiselle vaikea, minähän käyttäydyn hyvin koko ajan.

Nooh... ihan tavallista kotikäyttäytymistä ei tässä kokeessa kuitenkaan mitata, vasta kaupunkiosuudessa enemmänkin suhtautumista tavallisiin asioihin, ensin oli kuitenkin tottelevaisuuskoe koulutuskentällä.

Ja voitte arvata, millä kilpailunumerolla meikä taas joutui kehiin... No, ykkönen tietenkin! Emäntää jännitti, kun se olisi halunnut nähdä jonkun toisen tekevän seuraamiskaavion ennen meitä, mutta mitäs: onhan tätä harjoiteltu - olisi vaan luottanut meikäläisen taitoihin. Kaikki meni ihan loistavasti. Ja tuomarin sanat oli mannaa emännän korville, minä tietenkin tiesin jo etukäteen, että HYVÄKSYTTY tottelevaisuusosio. Ei se kaikille ollut kuitenkaan itsestään selvää.. meikäläisen kilpailuparikin diskattiin heti kättelyssä.

sirabh10-1.jpg
BH TK1 Harmaahurstin Dania eli minä siis ihan itse!

Sitten siirryttiin kaupunkiosuuteen ja meikä tietty sielläkin ensimmäisenä (kuva on palkintojen jaosta kaupunkiosuuden jälkeen). Helppo homma se kaupunkiosuus - ensinnäkin näin aitona espoolaisena kaupunkilaiskoirana voi kyseenalaistaa, että voiko Lohjalla edes järjestää kaupunkiosuutta - kaupunkia nähnytkään koko paikka. Jos nyt vaikka Espooseen verrataan. Mutta siitä ei tainnut tässä olla kyse kuitenkaan...

Mutta juu, olihan siellä kaikenlaista keksitty koirien varalle, esim. vastaan tuli auto, joka pysähtyi kohdallamme ja kyseli tietä aikuisten juomakauppaan... kaikkia nauratti, kun kuulemma koiraihmiset on niin kiinnostuneita aina siitä kaupasta. Mutta sen kaupan tarve on helposti selitetty, koirakin sen tietää - treenatessa tulee jano. Niinkuin minullekin, mutta taidan vaan itse juoda eri nestettä?

No, oli rullaluistelijaa ja vaikka mitä vauvanvaunun työntelijää, koiraa ja muuta, mutta minä olen ihan ammattilainen näissä, joten kaikki hyvin. Sidottiin minut tolppaankin ja emäntä lähti nurkan taakse ja silloin siitä ohi käveli yksi sakemanni. Tätä emäntä kuulemma jännitti eniten etukäteen, mutta ei olisi tarvinnut. Minua kiinnosti vaan se, mihin emäntä meni - kaula pitkällä yritin sinnepäin tähystellä. Ihan sama vaikka olisi edestä marssinut pienten vihreiden miesten armeija - en olisi huomannut. No, orava ehkä olisi ollut aika paha... niitä on kiva jahdata. Onneksi kuitenkin pysyi noi orkut pois tuon ajan.

Ei siinä mitään - näin on sitten ihan oikeasti ura oikeana palveluskoirana avattu. Tästä se lähtee.

terveisin Sira the mali